• تاریخ ارسال: 1397/05/14
  • نویسنده: باران مهر

نشست رونمایی از عروسکهای شاهنامه برگزار می شود

پروژه بین المللی هنر بومی برای منابع طبیعی

پروژه ایجاد کسب و کار پایدار از طریق صنایع دستی برای حفاظت از منابع طبیعی (هنر بومی برای حفاظت از طبیعت و فرهنگ)، در تلاش است تا با شناسایی هنرهای بومی مناطق روستایی و با ایجاد کمترین تغییر، آنها را قابل عرضه به بازار کند و با ایجاد معیشت پایدار برای جوامع بومی از وابستگی آنها به منابع طبیعی بکاهد و به حفظ محیط زیست و فرهنگ کمک کند.

پروژه منارید و هنر بومی برای حفاظت از منابع طبیعی در زابل

هدف از این پروژه در شهرستان زابل، ارتقاء معیشت جامعه روستایی از طریق اشتغال‌زایی با تکیه بر هنر و هویت بومی، به منظور حفاظت از منابع طبیعی و افزایش تاب‌آوری جامعه محلی، جهت تداوم زندگی در مجاورت تالاب هامون است. بانوان روستای کیخا و شهرک علی‌اصغر در استان سیستان و بلوچستان شهرستان زابل از سال 95  اقدام به ساخت عروسک‌های بومی خود با هدف حفاظت از منابع طبیعی کرده‌اند.

برخی تاثیرات پروژه

تقویت خودباوری، حس افتخار به ارزش‌های بومی، تعامل و تبادل تجربه میان اهالی، صدور ارزش‌های فرهنگی به سایر مناطق

ساخت عروسک‌ شخصیت‌های شاهنامه توسط بانوان روستایی در زابل

پروژه ساخت عروسک‌های شاهنامه در سیستان توسط بانوان روستایی در زابل، با همکاری دو موسسه آوای طبیعت پایدار و موسسه باران مهر (حامیان طبیعت پاک)، از آنجا شکل گرفت که سرزمین سیستان، به گواه شاهنامه، سرزمین پهلوانان است. در شاهنامه، رستم، پهلوان بزرگ ایران، فرزند سیستان، زابلستان و کابلستان است. رستم، بار و برِ پیوند پهلوان زال ایرانی با رودابه‌ی کابلی است. داستان پیوند زال و رودابه در شاهنامه نخستین داستانی است که به آن پرداخته شد؛ چرا که می‌تواند در ایجاد صلح و دوستی میان دو سرزمین ایران (زال) و افغانستان (رودابه) و ایجاد تعامل برای جاری‌شدن حیات دوباره آب از افغانستان و زنده‌شدن دوباره تالاب هامون در ایران، نقش‌آفرین باشد. از طرفی تاکنون عروسک، کتاب یا منبع جامعی در مورد قصه‌های شاهنامه برای کودکان،، با تصویر‌سازی مناسب و مطابق با ویژگی‌های بومی و مردم­شناختی سرزمین رستم (سیستان)، چاپ نشده است و ساخت عروسک‌های بومی شاهنامه می‌تواند زمینه‌ای برای شکل گیری چنین منبعی باشد.

نشست رونمایی از عروسک های شاهنامه  با همکاری دو موسسه آوای طبیعت پایدار و موسسه باران مهر (حامیان طبیعت پاک) برگزار می شود. در این نشست گرد هم می آئیم تا روند شکل گیری و ساخت این عروسکها را با هم مرور کنیم و بتوانیم با مشارکت بیشتر، گام های موثرتری در این راه برداریم.

زمان : چهارشنبه 21 امرداد 97

ساعت 18 تا 19:30

مکان : مدرس جنوب به شمال، خروجی شهید دستگردی (ظفر)، خ فریدافشار، خ آرش شرقی، خ دلیری، کوچه تایباد، پلاک 14،طبقه دوم، واحد 2

02122605788

https://www.instagram.com/persian_local_dolls/